![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Zelenina a bylinky, jak divoké, tak pěstované, luštěniny a obilniny, ovoce a lesní plody, a dokonce i květy některých rostlin patří jakožto ingredience k srdci italské kuchyně. Díky podnebí, horkým létům a nízkým srážkám, a geomorfologii krajiny je každý vhodný kousek Apeninského poloostrova, od severu k jihu, pokryt zeleninovými zahradami a hospodářstvími, úžasným živým kobercem, který je barevný a rozmanitý. Poskytuje zdánlivě nekonečné množství pokrmů, rozličně připravovaných, jimž se nic nevyrovná. Italové milují plody své země a naučili se, jak je využívat nejnápaditějšími způsoby a zpracovat všechny jejich jedlé části.Zelenina byla vždy základní součástí italského gastronomického umění, po staletí formovala chuť Italů všech společenských vrstev...
ISBN: | 978-80-206-1594-7 |
---|---|
EAN: | 9788020615947 |
Doporučená cena: | 349 Kč |
Počet stran | 160 stran |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 9. 5. 2016 |
Vazba | kniha, vázaná vazba |
Jazyk | český |
Nakladatelství | Academia Barilla |
Tématická skupina | 9 - Umění |
![](/front-module/image/logo.png)