Nádorová onemocnění vedou často k problémům s příjmem potravy. U poloviny nemocných je již při zjištění nádorového onemocnění přítomna ztráta hmotnosti a je zhoršen výživový stav. Publikace našich předních lékařů a jejich spolupracovníků obsahuje v první části souhrn obecných i konkrétních dietních doporučení především pro pacienty s onkologickým onemocněním, kteří mají problémy s výživou. Druhá část knihy nabízí praktické informace k úpravě stravy, která povede k co nejlepšímu udržení stavu výživy při léčbě onemocnění. Závěr patří řadě receptů, které však nejsou určeny pouze pro onkologicky nemocné, představují většinou dobře stravitelné pokrmy z doporučených potravin s vysokou biologickou hodnotou.
ISBN: | 978-80-7262-120-0 |
---|---|
EAN: | 9788072621200 |
Doporučená cena: | 150 Kč |
Počet stran | 126 stran |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 26. 11. 2001 |
Vazba | kniha, brožovaná vazba |
Jazyk | český |
Nakladatelství | Galén, spol. s r.o. |
Tématická skupina | 9 - Umění |