Již páté vydání klasické příručky, která je kompletním průvodcem výroby slivovice a dalších pálenek užitečným jak pro pěstitele ovoce, tak pro provozovatele pěstitelských pálenic. Jsou v ní uvedeny praktické, srozumitelné a současně podrobné návody zejména pro domácí potřebu (malovýrobu), ale též pro průmyslovou výrobu. Autoři radí, jak postupovat při výběru a zpracování jednotlivých druhů ovoce, procesu kvašení (včetně přiživování kvasnic), velkou pozornost věnují technologickým soustavám a schématům aparátů, kvasným nádobám a jejich čištění, destilaci, rektifikaci, následné úpravě pálenek, jejich ředění a uskladňování. Kromě našich tradičních pálenek jsou uvedeny také stručné návody týkající se ginu, araku, rumu, koňaku, absintu a obilných pálenek. Kniha je aktualizována současnými odborníky na kvasnou chemii, a to včetně právních předpisů platných v 21. století. Publikace obsahuje desítky užitečných tabulek, příkladů a 85 ilustrací. Vypěstované ovoce představuje nezanedbatelnou hodnotu – s touto nepostradatelnou kuchařkou lze tuto hodnotu optimálně zpracovat a uložit pro dlouhodobé využití.
ISBN: | 978-80-7345-657-3 |
EAN: | 9788073456573 |
Doporučená cena: | 295 Kč |
Počet stran |
224 stran |
Rozměr |
144 × 204 mm |
Datum vydání |
13. 10. 2020 |
Pořadí vydání |
5. |
Vazba |
kniha, vázaná vazba |
Jazyk |
český |
Autor: |
Josef Dyr |
Autor: |
Jan E. Dyr |
Nakladatelství |
Maxdorf, s.r.o. |
Tématická skupina |
999 - nezařazeno |