Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin

Dizertační práce reflektuje vzrůstající zájem spotřebitelů o netradiční obiloviny jako suroviny pro lidskou výživu. Mezi tyto patří zejména kamut, rýže s černými či červenými obalovými vrstvami, divoká rýže, quinoa s barevnými obalovými vrstvami či milička habešská. Dizertační práce se zabývá stanovením obsahu základních nutričních a vybraných biologicky aktivních látek netradičních obilovin, následným stanovením změn v jejich obsahu při skladování a po tepelné úpravě. Vzorky netradičních obilovin s barevnými obalovými vrstvami vykazovaly vyšší obsah polyfenolů, vlákniny a stejně tak i vitaminů ve srovnání s běžnými obilovinami. Klíčová slova: netradiční obiloviny, biologicky aktivní látky, polyfenoly, vitaminy, antioxidační aktivita, stravitelnost, HPLC, ICP-MS.
ISBN:978-80-7454-920-5
EAN:9788074549205
Počet stran 64 stran
Datum vydání 24. 06. 2020
Pořadí vydání První
Jazyk český
Vazba e-kniha - pdf
Autor: Eva Koubová
Nakladatelství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Tématická skupina 999 - nezařazeno
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Volně dostupné na http://hdl.handle.net/10563/45905
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace