Jíst podle této kuchařky znamená jíst zdravě. A není to jen způsob stravování, je to i jiný životní styl, vzorec založený na venkovském životě, kde byli lidé zvyklí jíst, co se právě urodilo, a užívat si jídlo společně. Takový přístup zdůrazňuje sezonní a výživné potraviny bez striktního režimu dietní příručky. Nezaměřuje se na ubývání na váze či nárůst svalů, ale podporuje zdravější a šťastnější životní styl. Autorka má řecko-kyperské rodiče, takže vyrůstala na dietě čerstvě sklizených a uvařených jídel a sama na sobě si ověřila, jak tradiční středomořská kuchyně prospívá zdraví. A protože se zaměřuje na sice kvalitní potraviny, ale v jednoduchých kombinacích, je i levná. Susie Theodorou sama o sobě říká, že je „líná kuchařka“, ale má spoustu skvělých nápadů na to, jak v kuchyni používat olivy, rajčata, ryby, řecký sýr, domácí humus a jednoduché dresinky. V knížce najdete i tipy, jak nakrmit víc přátel menším množstvím jídla, jak zásobovat středomořskou spižírnu tak, abyste na ni mohli být pyšní, a jak jíst sezónně. Inspirujte se středomořskou kuchyní a udělejte z každého běžného jídla hostinu.
ISBN: | 978-80-7617-358-3 |
EAN: | 9788076173583 |
Doporučená cena: | 399 Kč |
Počet stran |
192 stran |
Datum vydání |
24. 09. 2019 |
Pořadí vydání |
1. |
Rozměr |
211 × 249 mm |
Vazba |
kniha, brožovaná vazba |
Jazyk |
český |
Autor: |
Susie Theodorou |
Překladatel: |
Jitka Rákosníková |
Nakladatelství |
Esence |
Tématická skupina |
8 - Zdravotnictví |