Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Produkce biogenních aminů v potravinách a faktory ovlivňující jejich tvorbu

Práce je věnována výskytu biogenních aminů ve vybraných potravinách a nápojích a také faktorům, které mohou mít vliv na jejich tvorbu. První část se zabývá vlastnostmi a vznikem biogenních aminů. Ve druhé části je popsána dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů, a to jak starterových kultur, non-starterových bakterií, tak i technologicky nežádoucích (kontaminujících) mikroorganizmů, které byly izolovány z potravin. Poslední část shrnuje poznatky týkající se výskytu biogenních aminů v mléčných výrobcích, rybách, pivu a vínu.
ISBN:978-80-7454-933-5
EAN:9788074549335
Počet stran 42 stran
Datum vydání 16. 09. 2020
Pořadí vydání První
Jazyk český
Vazba měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách
Autor: Leona Buňková
Nakladatelství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Tématická skupina 999 - nezařazeno
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Určeno pro potřeby UTB ve Zlíně
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace