Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Přeměna odpadů potravinářského průmyslu na mikrobiální metabolity s vysokou přidanou hodnotou

Předložená teze pojednává o vybraných strategiích zhodnocení potravinářských odpadů. Hlavní pozornost je věnovaná využití potravinářských odpadů, jako jsou použité potravinářské oleje nebo kávová sedlina, jakožto surovin k produkci polyhydroxyalkanoátů a dalších hodnotných mikrobiálních metabolitů. Téma je pojednáno v kontextu zařazení jednotlivých procesů do konceptu biorafinerie, který umožňuje maximální zhodnocení a kompletní využití dané druhotné suroviny. V neposlední řadě je v práci diskutováno využití extremofilních mikroorganismů k valorizaci potravinářských odpadů především z pohledu výroby polyhydroxyalkanoátů.
ISBN:978-80-7678-012-5
EAN:9788076780125
Datum vydání 11. 08. 2021
Pořadí vydání První
Jazyk český
Vazba měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách
Autor: Stanislav Obruča
Nakladatelství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Tématická skupina 999 - nezařazeno
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Určeno pro potřeby UTB ve Zlíně
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace