Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

LahodaEvoluce lidských chutí

Čtivá historie chuti a čichu Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí. Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka.
ISBN:978-80-275-1145-7
EAN:9788027511457
Doporučená cena:399 Kč
Počet stran 360 stran
Datum vydání 15. 9. 2022
Pořadí vydání 1.
Rozměr 135×210 mm
Vazba kniha, brožovaná vazba
Jazyk český
Autor: Rob Dunn
Autor: Monica Sanchezová
Nakladatelství Host-vydavatelství s.r.o.
Tématická skupina 2 - Společenské vědy; osvěta
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace