Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Hydrogel-based bioactive food packaging material for agro products

Obalové materiály na bázi ropy zvyšují celosvětovou uhlíkovou stopu díky své biologické nerozložitelnosti. Jejich nadměrné používání a nesprávná likvidace navíc škodí vodním i suchozemským živočichům a obecně životnímu prostředí. Podle Evropského parlamentu by mělo být používání plastů na jedno použití do roku 2022 nahrazeno biologicky rozložitelným obalovým materiálem, a to zejména u potravinářských obalů. Alternativou k biologicky nerozložitelným obalovým materiálům jsou bio-hydrogely, které navíc mají také schopnost prodloužit skladovatelnost produktu. Předložená disertační práce je zaměřena na produkci bakteriální celulózy (BC) z odpadní jablečné šťávy a její využití k vývoji nové biologicky rozložitelné hydrogelové fólie na bázi PVP-CMC-BC-GG s přídavky éterického oleje a antokyaninu.
ISBN:978-80-7454-930-4
EAN:9788074549304
Počet stran 44 stran
Datum vydání 17. 09. 2020
Pořadí vydání První
Jazyk anglický
Vazba e-kniha - pdf
Autor: Smarak Bandyopadhyay
Nakladatelství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Tématická skupina 999 - nezařazeno
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Volně dostupné na http://hdl.handle.net/10563/45922
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace