Autobiograficky laděný příběh na pomezí beletrie a literatury faktu o autorově vášni číslo jedna (kromě psaní): jídle a gastronomii. Tato záliba přivedla Monse Kallentofta dokonce mezi členy poroty, která vybírá padesátku nejlepších restaurací na světě.
V knize sledujeme autorovu nadšenou a posedlou honbu za nejzajímavějšími kulinářskými zážitky. Temný, bouřlivý a fascinující příběh zavádí čtenáře přímo do center gastronomického vesmíru, od pouličních stánků v Bangkoku až po nejvyhledávanější restaurace v New Yorku.
Kniha se postupně stává i milostným románem, vyprávěním o přežití a o hledání domova a pevného bodu v životě. Zaujme každého, komu připadá jídlo zajímavé a kdo chce nahlédnout do zákulisí nejlepších světových restaurací. Není to kuchařka s recepty, fotografiemi či ilustracemi, spíš příběh člověka milujícího jídlo a gastronomii. Ta je pro Monse Kallentofta záležitostí života a smrti, způsobem úniku a pátráním po pravdě o sobě samém.
ISBN: | 978-80-7491-029-6 |
EAN: | 9788074910296 |
Doporučená cena: | 289 Kč |
Počet stran |
264 stran |
Pořadí vydání |
1. |
Datum vydání |
20. 2. 2014 |
Jazyk |
český |
Vazba |
lepená brožura, obálka s chlopněmi |
Překladatel: |
Marie Voslářová |
Autor: |
Mons Kallentoft |
Nakladatelství |
Host-vydavatelství s.r.o. |
Tématická skupina |
14 - Literatura pro děti a mládež |