Nové vydání této učebnice je určeno především učebním oborům kuchař a číšník na středních odborných učilištích, studentům středních hotelových škol, ale i dalším zájemcům o obor kuchař a číšník, kteří si chtějí zdokonalit své znalosti profesní angličtiny.
Učebnice je koncipována do 20 lekcí, které jsou zpracovány přehlednou a logickou formou umožňující studentovi snadnou orientaci. Jednotlivé lekce se zaměřují především na získání a rozvíjení komunikativních schopností, porozumění obecnému i odbornému textu a práci s odbornou slovní zásobou. Volba mluvnického učiva je výběrová, protože je podřízena sledovanému cíli, tedy naučit studenty správně anglicky komunikovat v praxi číšníka nebo kuchaře a použít přitom odpovídající terminologii a vhodnou mluvnickou strukturu.
Jednotlivé lekce obsahují úvodní část, zpravidla typu Čtení nebo Poslech, následuje část ROZŠIŘUJEME SI SLOVNÍ ZÁSOBU, ve které se postupně buduje znalost odborných výrazů z oboru gastronomie, částečně i hotelnictví. Toto další rozšíření slovní zásoby o strukturovanou anglicko-českou odbornou slovní zásobu má sloužit jako cenný zdroj informací jak pro studenty, tak pro další zájemce o obor. Velká pozornost je věnována popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy.
Část mluvnice obsahuje nezbytný gramatický výklad včetně cvičení, která slouží k upevnění a nácviku vysvětleného mluvnického učiva.
ISBN: | 978-80-87865-64-4 |
EAN: | 9788087865644 |
Doporučená cena: | 389 Kč |
Počet stran |
358 stran |
Datum vydání |
27. 08. 2020 |
Pořadí vydání |
2. |
Jazyk |
český, anglický |
Vazba |
měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
Autor: |
Dagmar Lanská |
Autor: |
Jaroslava Kutová |
Nakladatelství |
Ekopress, s.r.o. |
Tématická skupina |
10 - Učebnice |