Význam dietních opatření, resp. správného stravování, v léčbě diabetu nikdy neztratil význam, a to ani v době pokročilých a sofistikovaných možností farmakoterapie. Naopak - dodržování dietních doporučení je podmínkou toho, aby farmakoterapie byla úspěšná. Není tajemstvím, že nemalé procento nemocných s diabetem dietní opatření nedodržuje, přičemž důvodem bývá často fakt, že tradiční způsoby stravování pro diabetiky nekladly důraz na chuť a pestrost pokrmů.
Naše přední expertka v oboru diabetologie prof. MUDr. Kateřina Štechová, Ph.D., spolu s diabetologickou dietní sestrou Bc. Vladimírou Havlovou připravily velmi užitečnou a srozumitelnou publikaci, která má pomoci nemocným s diabetem a jejich rodinám se správným stravováním při diabetu. První část knihy přehledně a jednoduše vysvětluje principy stravování u diabetu, hlavní část je pak věnována receptům.
Kniha nepochybně osloví nejen pacienty, ale také lékaře, kteří tak získávají důležitý nástroj pro zlepšení edukace svých nemocných.
ISBN: | 978-80-7345-563-7 |
EAN: | 9788073455637 |
Doporučená cena: | 495 Kč |
Počet stran |
318 stran |
Rozměr |
154×230 mm |
Datum vydání |
21. 01. 2019 |
Pořadí vydání |
1. |
Vazba |
kniha, brožovaná vazba |
Jazyk |
český |
Autor: |
Kateřina Štechová |
Autor: |
Vladimíra Havlová |
Nakladatelství |
Maxdorf, s.r.o. |
Tématická skupina |
8 - Zdravotnictví |