Autor popisuje 14 potravin, které považuje za stěžejní pro udržení optimálního zdraví: Fazole, borůvky, brokolici, oves, pomeranče, dýni, lososa, sóju, špenát, rajčata, krůtí maso, vlašské ořechy, jogurt. U každé popíše látky, které jsou obsaženy, čím pozitivně ovlivňují zdraví, a rizika jakých onemocnění snižuje. U každé potraviny uvádí, čím ji lze zaměnit za podobnou ze stejné skupiny (např. borůvky bobulovitým ovocem, vlašské ořechy mandlemi, pistáciemi), a to s podobnými účinky. V úvodu vysvětluje principy zdravé výživy, uvádí současnou moderní pyramidu potravin. Závěr tvoří 10denní jídelníček od snídaně po večeři s velmi chutnými recepty. Kniha je napsaná srozumitelně, informace vycházejí z posledních poznatků o zdravém dietním způsobu, doložené jsou studiemi.
ISBN: | 80-249-0473-X |
---|---|
EAN: | 802490473 |
Doporučená cena: | 229 Kč |
Počet stran | 304 stran |
Rozměr | 125x200 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 24. 2. 2005 |
Jazyk | český |
Vazba | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Překladatel: | Frej David |
Nakladatelství | EUROMEDIA GROUP, a.s. |
Tématická skupina | 9 - Umění |