Návrat do kuchyně našich předků se na první pohled zdá složitý a pracný tomu, kdo se na kulinářství dívá jako na problém mikrovlnek, fritovacích hrnců, polotovarů, mražených potravin, nebo takzvaných rychlých jídel na způsob „uchop do ruky a jdi“.
V tomto smyslu představuje kuchyně našich prababiček jiný svět, v němž kraluje um, vynalézavost a láska. Ale také důraz na čerstvé suroviny, které nyní propagují pod heslem „nová kuchyně - nouvelle cuisine“ šéfkuchaři nejprestižnějších světových restaurací. Ve shodě s námi důvěrně známými příslovími o dobrém jídle jako základu zdraví i o lásce procházející žaludkem. Neboť náš přístup k vaření pro naše blízké je mimo jakoukoliv pochybnost věcným projevem našeho vztahu k nim.
Výběr receptů byl proveden se zřetelem k obsahům vydávaných českých kuchařek se zaměřením na to, co je opomíjené nebo zapomenuté. Není bez zajímavosti, že zapomnění nepostihlo pestrou škálu moučníků, cukroví, ovocných kompotů, zeleninových salátů, zavařenin, nakládané a sušené zeleniny a ovoce.
ISBN: | 978-80-7399-672-7 |
EAN: | 9788073996727 |
Doporučená cena: | 199 Kč |
Počet stran |
54 stran |
Rozměr |
148x210 mm |
Pořadí vydání |
1. |
Datum vydání |
2. 3. 2009 |
Jazyk |
český |
Vazba |
měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
Autor: |
Constans Zbořilová |
Nakladatelství |
Tribun EU |
Tématická skupina |
7 - Organizace výroby |