![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Není obor, který by byl bytostněji spjat s českou kulturou a společností než výroba piva. Ač na první pohled by se mohlo zdát, že jde o tradiční řemeslo, které již za léta praxe bylo dovedeno k dokonalosti, opak je pravdou. Jde o dynamicky rozvíjející se obor, který využívá současné vědecké poznatky. Dobré pivo není možné vyrobit bez kvalitních surovin a tou základní pro většinu piv a piva »českého« typu obzvláště je ječmen, přesněji řečeno ječný slad. A právě jeho přípravě se věnuje kniha Sladařství s podtitulem teorie a praxe výroby sladu od autorského kolektivu vedeného prof. Ing. Gabrielou Basařovou, DrSc. Na jednotlivých kapitolách se podíleli další renomovaní odborníci z praxe, výzkumných institucí a vysokých škol. Kniha není zajímavá jen tím, že přináší informace o výrobě sladu, ale jde o komplexní dílo, které se na problematiku sladařství dívá z různých pohledů. (z úvodního slova prof. Ing. Karla Melzocha, CSc., rektora Vysoké školy chemicko-technologické v Praze)
ISBN: | 978-80-87109-47-2 |
---|---|
EAN: | 9788087109472 |
Doporučená cena: | 800 Kč |
Počet stran | 648 stran |
Rozměr | 167x240 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 6. 1. 2015 |
Jazyk | český |
Vazba | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Autor: | Havlíček, Karel |
Nakladatelství | JUDr. Karel Havlíček, Havlíček Brain Team |
Tématická skupina | 4 - Zemědělství |
![](/front-module/image/logo.png)