Předkládaná práce je zaměřena na shrnutí současného stavu poznání v oblasti
způsobů získávání, analýz a využívání biologicky aktivních látek rostlinného
původu. Pozornost je věnována především sekundárním a terciálním
aromatickým látkám vznikajícím ve vybraných révových vínech a ovocných
destilátech, jejich kvalitativnímu složení a kvantitativnímu zastoupení
jednotlivých aromatických složek. Pozornost je věnována hlavně vývojovým
trendům v průběhu produkčních ročníků. Kromě toho je podán přehled o
současných analytických metodách, používaných k identifikaci a stanovení
jednotlivých biologicky aktivních látek rostlin, přičemž hlavní pozornost je
zaměřena především na moderní instrumentální analytické metody.
Na základě poznatků, které byly získány nejen studiem vědecké a odborné
literatury, ale také z průmyslové byly vydefinovány a specifikovány cíle
disertační práce společně s metodologií, potřebnou k jejich dosažení.
V další části práce jsou diskutovány získané výsledky, formulovány závěry a
navrženy cesty dalšího výzkumu a praktických aplikací v rámci studované
problematiky.
ISBN: | 978-80-7454-822-2 |
EAN: | 9788074548222 |
Počet stran |
82 stran |
Datum vydání |
27. 12. 2018 |
Pořadí vydání |
První |
Jazyk |
český |
Vazba |
e-kniha - pdf |
Autor: |
Eva Sedláčková |
Nakladatelství |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
Tématická skupina |
5 - Technické vědy |
| Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Vydáno elektronicky - volně dostupné na http://hdl.handle.net/10563/43779 |