Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce

Předkládaná práce je zaměřena na shrnutí současného stavu poznání v oblasti způsobů získávání, analýz a využívání biologicky aktivních látek rostlinného původu. Pozornost je věnována především sekundárním a terciálním aromatickým látkám vznikajícím ve vybraných révových vínech a ovocných destilátech, jejich kvalitativnímu složení a kvantitativnímu zastoupení jednotlivých aromatických složek. Pozornost je věnována hlavně vývojovým trendům v průběhu produkčních ročníků. Kromě toho je podán přehled o současných analytických metodách, používaných k identifikaci a stanovení jednotlivých biologicky aktivních látek rostlin, přičemž hlavní pozornost je zaměřena především na moderní instrumentální analytické metody. Na základě poznatků, které byly získány nejen studiem vědecké a odborné literatury, ale také z průmyslové byly vydefinovány a specifikovány cíle disertační práce společně s metodologií, potřebnou k jejich dosažení. V další části práce jsou diskutovány získané výsledky, formulovány závěry a navrženy cesty dalšího výzkumu a praktických aplikací v rámci studované problematiky.
ISBN:978-80-7454-822-2
EAN:9788074548222
Počet stran 82 stran
Datum vydání 27. 12. 2018
Pořadí vydání První
Jazyk český
Vazba e-kniha - pdf
Autor: Eva Sedláčková
Nakladatelství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Tématická skupina 5 - Technické vědy
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Vydáno elektronicky - volně dostupné na http://hdl.handle.net/10563/43779
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace