Jaká opravdu byla česká kuchyně v oněch podivuhodných dobách, kdy Země ještě byla placatá, České království mocné, všechny potraviny bio a lokální, a vzácné koření přiváželi kupci po nebezpečných cestách z podivných a dalekých končin, které téměř nikdo neznal a neuměl si je ani představit? Zajímá vás, kde se v české kuchyni vzala svíčková, jak to bylo se starodávnou specialitou české kuchyně – španělskými ptáčky, jak servírovat páva, co je šilkrůta nebo co je to vydávený zoft? V této knize se navíc dočtete i o zdravé stravě našich předků, slušných způsobech při jídle bez příborů nebo veselém hodování krále Václava IV. v lázni. Dozvíte se o české středověké kuchyni a vaření před vynálezem kuchyňského sporáku spolu s řadou receptů, které si můžete doma sami vyzkoušet.
ISBN: | 978-80-7684-244-1 |
EAN: | 9788076842441 |
Doporučená cena: | 279 Kč |
Počet stran |
192 stran |
Datum vydání |
2023 |
Pořadí vydání |
neurčeno |
Vazba |
kniha, brožovaná vazba |
Jazyk |
český |
Autor: |
O.D. West |
Nakladatelství |
MUDr. Stanislav Juhaňák - TRITON |
Tématická skupina |
999 - nezařazeno |