Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.
ISBN: | 978-80-7391-315-1 |
EAN: | 9788073913151 |
Počet stran |
352 stran |
Datum vydání |
2. 12. 2009 |
Vazba |
kniha, vázaná vazba |
Jazyk |
český |
Autor: |
Gui Gedda |
Autor: |
Marie-Pierre Moineová |
Nakladatelství |
Nakladatelství Slovart, s.r.o. |