Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko.
ISBN: | 978-80-7363-143-7 |
---|---|
EAN: | 9788073631437 |
Doporučená cena: | 225 Kč |
Počet stran | 200 stran |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 2. 9. 2008 |
Jazyk | český |
Vazba | lepená brožura, obálka s chlopněmi |
Autor: | Ješátková, Tereza |
Ilustrátor: | Johanus, V. |
Nakladatelství | Dokořán s.r.o. |
Tématická skupina | 3 - Přírodní vědy, matematika |