![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Vzdělávací materiál pro poradce pro výživu a pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o výživě a zdravém stravování a kteří si chtějí současné poznatky o výživě utřídit. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehled o různých směrech ve výživě, druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii, čtvrtá racionálnímu stravování, pátá diferencovanému stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují právě sportovci. Šestá kapitola je zaměřena na prevenci a podporu zdraví, na preventivní faktory a na onemocnění, která můžeme do značné míry ovlivnit právě výživou. Sedmá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny. Rozebírány jsou postupy u klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností, zdravého, bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií v anamnéze. Poslední kapitola seznamuje čtenáře se základy z hygieny výživy. V závěru knihy jsou shrnuta základní doporučení pro udržení zdravého stravování.
ISBN: | 978-80-7453-177-4 |
---|---|
EAN: | 9788074531774 |
Doporučená cena: | 502 Kč |
Počet stran | 383 stran |
Rozměr | 205x290 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 30. 12. 2011 |
Jazyk | český |
Vazba | měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
Nakladatelství | Nová Forma, s.r.o. |
Tématická skupina | 9 - Umění |
![](/front-module/image/logo.png)