Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Podvojné účetnictví a účetní závěrka – Průvodce podvojným účetnictvím k 1. 1. 2018

Publikace se zabývá problematikou vedení podvojného účetnictví pro podnikatele v roce 2018 a sestavováním účetní závěrky za rok 2017 a předkládá rovněž přehled změn v účetnictví od 1. 1. 2018 ve všech právních a daňových souvislostech. Autor se systematicky věnuje všem významným oblastem vedení podvojného účetnictví podnikatelů s vysvětlením vazeb na zákon o účetnictví, vyhlášku a české účetní standardy. Podrobně jsou okomentovány změny, ke kterým došlo v letech 2016 až 2017 a připravované změny od 1. 1. 2018. Výklad je věnován například vymezení kategorií účetních jednotek (mikro, malé, střední a velké) a stanovení jejich účetních povinností, pokud jde o rozsah vedení účetnictví, používání účetních metod, rozsah sestavení účetní závěrky, povinnost auditu a způsob zveřejňování. Kniha obsahuje i návod a řešení některých problematických oblastí, například účtování a vykazování práva stavby, účtování a oceňování zásob pořízených vlastní činností, účtování odměn a bonusů vyplácených v následujícím období, účtování nároků na nevybranou dovolenou, účtování nároků z pojistných událostí apod. Velký prostor je vyhrazen rovněž výkladu k účetní závěrce 2017, a to zejména sestavení a obsahu přílohy k účetní závěrce a účetních výkazů rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Je zde uveden vzorový účetní rozvrh s vazbou na položky výkazů. Účetní výkazy (rozvaha a výkaz zisků a ztrát v plném i zjednodušeném rozsahu) jsou zde publikovány v platném znění pro účetní závěrku 2017 s vazbou na účtovou osnovu a vzorový účtový rozvrh.
ISBN:978-80-7554-116-1
EAN:9788075541161
Doporučená cena:579 Kč
Počet stran 1064 stran
Datum vydání 16. 01. 2018
Pořadí vydání 18. aktualizované
Vazba kniha, brožovaná vazba
Jazyk český
Autor: Ing. Petr Ryneš
Nakladatelství ANAG, spol. s r. o.
Tématická skupina 1 - Ekonomika
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace