Kniha pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. V začátku jsou probrány suroviny pro výrobu piva (slad, náhražky sladu, chmel, chmelové přípravky, voda a pomocné materiály), další kapitoly pojednávají o pivovarských kvasinkách, mikrobiální kontaminaci a nomenklatuře enzymů důležitých v pivovarské výrobě. Stěžejní jsou části věnované základním technologickým úsekům výroby: přípravě mladiny, kvašení a dokvašování, filtraci a membránovým technikám, pasteraci a stáčení piva. Dále je uveden přehled vlastností různých druhů piv a je probrána fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, popsáno jeho stárnutí a hodnocení jakosti piv. Samostatná rozsáhlá kapitola pojednává o sanitaci výrobních zařízení, další se zabývá hospodařením s energií, vodou a odpady.
ISBN: | 978-80-7080-734-7 |
---|---|
EAN: | 9788070807347 |
Doporučená cena: | 930 Kč |
Počet stran | 904 stran |
Rozměr | 170x240 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 14. 1. 2010 |
Vazba | kniha, vázaná vazba |
Jazyk | český |
Nakladatelství | Vysoká škola chemicko-technologická v Praze |
Tématická skupina | 4 - Zemědělství |