Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

PivovarstvíTeorie a praxe výroby piva

Kniha pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. V začátku jsou probrány suroviny pro výrobu piva (slad, náhražky sladu, chmel, chmelové přípravky, voda a pomocné materiály), další kapitoly pojednávají o pivovarských kvasinkách, mikrobiální kontaminaci a nomenklatuře enzymů důležitých v pivovarské výrobě. Stěžejní jsou části věnované základním technologickým úsekům výroby: přípravě mladiny, kvašení a dokvašování, filtraci a membránovým technikám, pasteraci a stáčení piva. Dále je uveden přehled vlastností různých druhů piv a je probrána fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, popsáno jeho stárnutí a hodnocení jakosti piv. Samostatná rozsáhlá kapitola pojednává o sanitaci výrobních zařízení, další se zabývá hospodařením s energií, vodou a odpady.

ISBN:978-80-7080-734-7
EAN:9788070807347
Doporučená cena:930 Kč
Počet stran 904 stran
Rozměr 170x240 mm
Pořadí vydání 1.
Datum vydání 14. 1. 2010
Vazba kniha, vázaná vazba
Jazyk český
Nakladatelství Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Tématická skupina 4 - Zemědělství
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace