Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala.
Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů.
ISBN: | 978-80-257-2492-7 |
EAN: | 9788025724927 |
Doporučená cena: | 398 Kč |
Počet stran |
400 stran |
Datum vydání |
2018 |
Pořadí vydání |
neurčeno |
Jazyk |
český |
Vazba |
Flexovazba |
Autor: |
Suzanne Carreiro |
Překladatel: |
Alena Heroutová |
Nakladatelství |
Argo, spol. s r.o. |
Tématická skupina |
8 - Zdravotnictví |