Wok je široká, hluboká a oblá pánev, která může sloužit zároveň jako hrnec. Slouží k rychlé úpravě masa, zeleniny, ale i třeba moučníků. Ve woku můžeme pokrmy dusit, vařit v páře nebo smažit. Pokrmy připravujeme v malém množství oleje, a proto jsou tato jídla zdravá a méně tučná. Suroviny se na povrchu rychle opékají, uvnitř zůstávají šťavnaté a přitom si uchovávají svou chuť a výživnou hodnotu. Mnoho receptů v této kuchařce vychází z asijské kuchyně, ale autorka chtěla především ukázat, jak lze wok používat při přípravě běžných, třeba i českých jídel. Přináší zdravé a chutné recepty na jídla, která odpovídají požadavkům pestré a zdravé výživy.
ISBN: | 978-80-7021-906-5 |
---|---|
EAN: | 9788070219065 |
Doporučená cena: | 138 Kč |
Počet stran | 128 stran |
Rozměr | 145x205 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 26. 11. 2007 |
Jazyk | český |
Vazba | měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
Autor: | Koutská, Blanka |
Nakladatelství | Vyšehrad spol.s r.o. |
Tématická skupina | 9 - Umění |