Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, se s vámi v této kuchařce podělí nejen o recepty a postupy asijské kuchyně, ale také o příběhy, které se za nimi skrývají. Vydejte se spolu s ním do jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodži a Singapuru. Stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak – nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nálady. A navíc je to zábava! Každá z osmi kapitol knihy je věnována jedné typické asijské surovině (kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli). Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty či drinky, každý je navíc doplněn fotografií. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám, v knize najdete i tipy, kde sehnat potřebné suroviny. Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí restaurace SaSaZu, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA. Vydejte se tedy spolu s Shahafem a jeho knihou na cestu za taji asijské kuchyně i asijského životního stylu plného chutí, vůní a zážitků…
ISBN: | 978-80-87049-54-9 |
---|---|
EAN: | 9788087049549 |
Doporučená cena: | 449 Kč |
Počet stran | 180 stran |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 27. 9. 2012 |
Jazyk | český |
Vazba | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Nakladatelství | Smart Press |
Tématická skupina | 9 - Umění |