![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Tradiční středomořská strava je typem stravy, která i přes značnou různorodost a místní odlišnosti spojovala a částečně dodnes spojuje národy žijící na pobřeží Středozemního moře. Pojem „středomořská strava“ je třeba chápat komplexně jako propojení stravy a životního stylu, způsobu stravování a jeho pozitivního vlivu na zdraví člověka, zejména pokud jde o prevenci kardiovaskulárních chorob. O mimořádném významu tohoto výživového modelu svědčí i fakt, že v listopadu 2010 organizace UNESCO zařadila „středomořskou stravu“ na seznam nemateriálního kulturního dědictví lidstva. Kniha není jen pojednáním o ideálním způsobu stravování, ale přináší rovněž řadu starých i nových receptů středomořské kuchyně.
ISBN: | 978-80-7387-438-4 |
---|---|
EAN: | 9788073874384 |
Doporučená cena: | 249 Kč |
Počet stran | 208 stran |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 14. 12. 2010 |
Jazyk | český |
Vazba | měkké desky, brožura sešitá drátěnou sponkou |
Nakladatelství | MUDr. Stanislav Juhaňák - TRITON |
Tématická skupina | 9 - Umění |
![](/front-module/image/logo.png)