![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.
ISBN: | 978-80-249-1502-9 |
---|---|
EAN: | 9788024915029 |
Doporučená cena: | 299 Kč |
Počet stran | 352 stran |
Rozměr | 170x235 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 18. 2. 2011 |
Vazba | kniha, vázaná vazba |
Jazyk | český |
Ilustrátor: | Dubová, Helena |
Nakladatelství | Ikar |
Tématická skupina | 14 - Literatura pro děti a mládež |
![](/front-module/image/logo.png)