Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti. Kvalita surovin, dodržování jednoduchých zásad pro kombinaci jednotlivých nutrientů, ale i přiměřená tělesná aktivita a odpočinek jsou faktory, které se významně podílejí na zlepšení kvality života dialyzovaných osob.Kniha vychází vstříc všem, jichž se daná problematika týká: Široké škále receptů, které splňují nároky na jakost surovin i chuť pokrmu, předchází stručný vhled do problematiky. Jednotlivé předpisy jsou sestaveny s ohledem na potřeby pacientů v dialyzačních programech a zohledňují nejnovější trendy jak v oblasti terapie ledvinové nedostatečnosti, tak v oblasti kulinářské.
ISBN: | 978-80-87494-18-9 |
---|---|
EAN: | 9788087494189 |
Doporučená cena: | 279 Kč |
Počet stran | 128 stran |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 7. 4. 2016 |
Vazba | kniha, vázaná vazba |
Jazyk | český |
Nakladatelství | ALMI |
Tématická skupina | 9 - Umění |