S příchodem léta se mění i naše stravování. Toužíme po jídlech, která jsou lehčí, osvěžující, snadná a především rychle připravitelná, abychom nemuseli trávit tolik času u plotny. Není to však pouze změna naší chuti nebo tendence zdržovat se více v přírodě, jež nás směrují k jinému jídelníčku – i naše tělo vyžaduje odlišný způsob stravování. Kvůli vyšší teplotě a narůstajícímu riziku dehydratace se doporučuje zvýšit příjem tekutin, zároveň by se mělo jíst více ovoce a zeleniny. Čerstvé saláty možno připravit z velkého množství přísad, jako jsou luštěniny, lehké sýry, kuřecí maso nebo ryby. Zvláštní místo náleží mořským plodům a pozornost zasluhují také ovocné zákusky, jako osvěžující sorbety. V létě zkrátka potřebujeme méně sytá jídla.
ISBN: | 978-80-206-1613-5 |
---|---|
EAN: | 9788020616135 |
Doporučená cena: | 349 Kč |
Počet stran | 160 stran |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 23. 6. 2016 |
Vazba | kniha, vázaná vazba |
Jazyk | český |
Nakladatelství | Academia Barilla |
Tématická skupina | 9 - Umění |