Cílem disertační práce je vytvořit schéma působení faktorů ovlivňujících
kooperační vazby v zemědělsko-potravinářských podnicích. K výzkumu byla
zvolena specifická komodita vepřové maso. Na základě exploračního výzkumu
jsou v práci identifikovány a definovány problémy kooperačních vazeb
a pomocí dotazníkového šetření zpracován kvantitativní výzkum identifikovány
klíčové faktory ovlivňující kooperační vazby zemědělsko-potravinářských
podniků. Sestaven je komparativní přehled s využitím ukazatelů zemědělské
a ekonomické velikosti farem v zemích EU na základě analýzy struktury
zemědělských podniků. Výsledky provedené shlukové analýzy na základě těchto
ukazatelů poukazují na vysokou vícerozměrnou podobnost České republiky
s Dánskem, jejíž zemědělsko-potravinářské kooperace jsou na vysoké úrovni
a mohou být inspirací též pro české podniky. Vytvořené schéma působení faktorů
ovlivňujících kooperační vazby v zemědělsko-potravinářských podnicích
v komoditě vepřové maso je nástrojem pro vytváření kooperací mezi
společnostmi působícími v agrobyznysu.
ISBN: | 978-80-7454-747-8 |
EAN: | 9788074547478 |
Počet stran |
43 stran |
Datum vydání |
03. 09. 2018 |
Pořadí vydání |
První |
Jazyk |
český |
Vazba |
e-kniha - pdf |
Autor: |
Šárka Palátová |
Nakladatelství |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
Tématická skupina |
1 - Ekonomika |
| Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Vydáno elektronicky - dostupné na https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/42642/pal%C3%A1tov%C3%A1_2018_teze.pdf?sequence=7&isAllowed=y |