Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Kooperační vazby zemědělsko-potravinářských podniků

Cílem disertační práce je vytvořit schéma působení faktorů ovlivňujících kooperační vazby v zemědělsko-potravinářských podnicích. K výzkumu byla zvolena specifická komodita vepřové maso. Na základě exploračního výzkumu jsou v práci identifikovány a definovány problémy kooperačních vazeb a pomocí dotazníkového šetření zpracován kvantitativní výzkum identifikovány klíčové faktory ovlivňující kooperační vazby zemědělsko-potravinářských podniků. Sestaven je komparativní přehled s využitím ukazatelů zemědělské a ekonomické velikosti farem v zemích EU na základě analýzy struktury zemědělských podniků. Výsledky provedené shlukové analýzy na základě těchto ukazatelů poukazují na vysokou vícerozměrnou podobnost České republiky s Dánskem, jejíž zemědělsko-potravinářské kooperace jsou na vysoké úrovni a mohou být inspirací též pro české podniky. Vytvořené schéma působení faktorů ovlivňujících kooperační vazby v zemědělsko-potravinářských podnicích v komoditě vepřové maso je nástrojem pro vytváření kooperací mezi společnostmi působícími v agrobyznysu.
ISBN:978-80-7454-747-8
EAN:9788074547478
Počet stran 43 stran
Datum vydání 03. 09. 2018
Pořadí vydání První
Jazyk český
Vazba e-kniha - pdf
Autor: Šárka Palátová
Nakladatelství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Tématická skupina 1 - Ekonomika
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Vydáno elektronicky - dostupné na https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/42642/pal%C3%A1tov%C3%A1_2018_teze.pdf?sequence=7&isAllowed=y
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace