Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Tradiční česká jídla si bez něj nelze představit – knedlovepřozelo, svíčková, guláš a stovky jiných, škála knedlíkové gastronomie je bohatá a pestrá. Známe knedlíky naslano, nasladko, plněné, bramborové, ovocné, zeleninové, vařené tak či onak, podávané jako příloha či hlavní pokrm a kdovíjak ještě podle vlastní fantazie. K jedinečnosti knedlíků významně přispívá skutečnost, že je v žádoucí proslulé kvalitě nelze zdárně vyrobit z jiné mouky než té české. I když se dnes dají koupit již hotové v obchodě, není nad ty doma připravené, kypré a čerstvě kouřící. Zvládnout jejich tvorbu patří k vrcholům kuchařského umění. Zkušená autorka, odbornice na zdravou a racionální výživu, ing. Jarmila Mandžuková, jež má na svém kontě již stovku vydaných knih, propátrala bohatou historii knedlíku a sestavila tuto výjimečnou kuchařskou příručku, věnovanou výhradně tomuto českému kulinářskému fenoménu. A věřte nevěřte, shromáždila v ní na dvě stě receptů knedlíků a knedlíčků všech druhů. Pokud platí známé rčení, že „láska prochází žaludkem“, pak s její pomocí lze očekávat nekončící líbánky. První vydání Knedlíků vyšlo již v roce 1995, druhé vydání před 10 lety autorka rozšířila a doplnila o padesátku receptů. Nyní pro neutuchající ohlas a poptávku vychází již potřetí.
ISBN: | 978-80-87867-30-3 |
EAN: | 9788087867303 |
Počet stran |
128 stran |
Datum vydání |
15. 1. 2018 |
Pořadí vydání |
neurčeno |
Vazba |
kniha, brožovaná vazba |
Jazyk |
český |
Autor: |
Jarmila Mandžuková |
Nakladatelství |
Arista Books |