I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzhledově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů nežli kulturní odrůdy, mívají i více nerostných látek, bohatou paletu stopových prvků a dalších specifických látek s vysokou biologickou účinností a mnohdy i léčebným účinkem. V knize jsou kromě popisu, výskytu a využití jednotlivých druhů jedlých rostlin i recepty na jídla vhodná pro běžné i slavnostnější příležitosti.
ISBN: | 978-80-7442-127-3 |
EAN: | 9788074421273 |
Počet stran |
224 stran |
Datum vydání |
25. 10. 2021 |
Pořadí vydání |
neurčeno |
Vazba |
kniha, vázaná vazba |
Jazyk |
český |
Autor: |
Dagmar Lánská |
Ilustrátor: |
Pavel Žilák |
Nakladatelství |
Aventinum |