Moderní technologie (inzulinová pera a inzulinové pumpy) a nová inzulinová analoga umožňují osobám s diabetem 1. typu přesně reagovat na příjem potravy (sacharidů) a fyzickou aktivitu. Ukazuje se, že nejčastější nepřesnosti ve výpočtu dávky inzulinu jsou způsobeny špatným odhadem dávky požitých sacharidů.
K usnadnění odhadu použitých sacharidů připravil tým autorů z řad nutričních terapeutů a lékařů tuto knihu, ve které jsou jednoduchým a praktickým způsobem seřazeny skupiny potravin, které sacharidy obsahují. Nedílnou součástí každé skupiny jsou fotografie potravin se spočítanými dávkami sacharidů, doplněné o zasvěcené a praktické komentáře.
ISBN: | 978-80-7345-557-6 |
EAN: | 9788073455576 |
Doporučená cena: | 295 Kč |
Počet stran |
108 stran |
Rozměr |
150 × 223 mm |
Datum vydání |
24. 04. 2018 |
Pořadí vydání |
1. |
Vazba |
kniha, brožovaná vazba |
Jazyk |
český |
Autor: |
Zdeněk Rušavý |
Autor: |
Klára Picková |
Autor: |
kolektiv |
Nakladatelství |
Maxdorf, s.r.o. |
Tématická skupina |
8 - Zdravotnictví |