Prosluněná Andalusie, moře, prastará kultura v kombinaci s temperamentem tanečnic flamenca a toreadorů, ale také posezení v rázovitých hospůdkách s přívětivými hostiteli nad výborným jídlem a sklenkou sherry. Kluci v akci se vydali na cesty za andaluským kulinářským uměním, které v sobě ukrývá tajemství dlouhověkosti místních obyvatel. Výpravný gastronomický cestopis nás zavede do sevillských tapas barů, na pastviny iberských prasátek i do továrny na proslulou iberskou šunku, navštívíme vinné sklepy v Jerezu de la Frontera, kde má svůj původ neméně slavné sherry, i olivové plantáže. Na závěr se necháme okouzlit nádherou Córdoby, Granady i andaluského pobřeží, abychom doputovali až na Gibraltar. Andaluské recepty jsou pro vykreslení dokonalého koloritu opatřeny překladem do španělštiny.
ISBN: | 978-80-85005-88-2 |
---|---|
EAN: | 9788085005882 |
Doporučená cena: | 225 Kč |
Počet stran | 128 stran |
Rozměr | 210x200 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 24. 10. 2007 |
Jazyk | český |
Vazba | lepená brožura, obálka s chlopněmi |
Autor: | Saturková, Jitka |
Nakladatelství | Česká televize - Edice ČT |
Tématická skupina | 14 - Literatura pro děti a mládež |