První práce svého druhu, v níž se objevy nové generace historiků jídla z celého světa spojují s nepokrytě romantickým kouzlem pojednávané látky: kulinářských dovedností různých civilizací, minulých i současných, a požitků z hodování. Výsledkem jsou skutečné dějiny chuti, našich nejvznešenějších, nejelegantnějších a nejlibějších myšlenek o jídle – jeho složkách, přípravě, podávání – od pravěku až do současnosti. Text doprovází hojnost obrazových děl, nad nimiž se vám budou mnohdy sbíhat sliny v ústech.
ISBN: | 978-80-204-1847-0 |
---|---|
EAN: | 9788020418470 |
Doporučená cena: | 999 Kč |
Počet stran | 368 stran |
Rozměr | 200x255 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 20. 8. 2008 |
Vazba | kniha, vázaná vazba |
Jazyk | český |
Autor: | Freedman, Paul |
Překladatel: | Kolebáčová, Radka - Roubal, Petr |
Nakladatelství | Mladá fronta, a.s. |
Tématická skupina | 14 - Literatura pro děti a mládež |