![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Kniha vychází již ve třetím vydání.
ISBN: | 978-80-200-2498-5 |
---|---|
EAN: | 9788020024985 |
Doporučená cena: | 495 Kč |
Počet stran | 558 stran |
Rozměr | 130x200 mm |
Pořadí vydání | 3. rozšíř. |
Datum vydání | 26. 8. 2015 |
Jazyk | český |
Vazba | pevné desky, papírový potah, přebal |
Nakladatelství | Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. - nakl. Academia |
Tématická skupina | 2 - Společenské vědy; osvěta |