Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Kniha vychází již ve třetím vydání.

ISBN:978-80-200-2498-5
EAN:9788020024985
Doporučená cena:495 Kč
Počet stran 558 stran
Rozměr 130x200 mm
Pořadí vydání 3. rozšíř.
Datum vydání 26. 8. 2015
Jazyk český
Vazba pevné desky, papírový potah, přebal
Nakladatelství Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. - nakl. Academia
Tématická skupina 2 - Společenské vědy; osvěta
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace