Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.

ISBN:978-80-200-1991-2
EAN:9788020019912
Doporučená cena:495 Kč
Počet stran 514 stran
Rozměr 130x200 mm
Pořadí vydání 2. přeprac. a rozšíř
Datum vydání 13. 10. 2011
Jazyk český
Vazba pevné desky, papírový potah, přebal
Nakladatelství Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. - nakl. Academia
Tématická skupina 2 - Společenské vědy; osvěta
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace