Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Gastronomické technologie II

Přístupy ke stravování mohou být rozdílné. Většina obyvatel si však snaží přizpůsobovat svou stravu tak, aby měla příznivý vliv na jejich zdraví, měla vysokou nutriční hodnotu a odpovídající senzorické vlastnosti. Znalosti z této oblasti jsou obsahem vědního oboru s názvem gastronomie, který kromě výše zmíněných faktů zahrnuje také přípravu a podávání pokrmů a nápojů pro širokou veřejnost. Informace obsažené v kuchařských knihách a předávané z generace na generaci nemusí být však vždy přesné. Tyto učební texty obsahují aktuální poznatky o přípravě pokrmů zejména z chemicko-technologického hlediska. Jsou zde obsaženy informace o předběžné úpravě potravin, klasických a nových technologických postupech při přípravě pokrmů, průmyslové výrobě pokrmů, změnách, které probíhají při předběžné a tepelné úpravě pokrmů, skladování pokrmů atd., a to vţdy ve vztahu ke zdravotní stránce.

ISBN:978-80-7454-417-0
EAN:9788074544170
Doporučená cena:199 Kč
Počet stran 100 stran
Pořadí vydání 1.
Datum vydání 22. 10. 2014
Jazyk český
Vazba měkké desky, brožura sešitá drátěnou sponkou
Nakladatelství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Tématická skupina 999 - nezařazeno
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace