![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Kniha je koncipovaná jako vysokoškolská učebnice určená studentům pedagogických fakult, fakult tělesné výchovy nebo zdravotnických studií. Jedná se o základní učební text samostatného předmětu s tematikou výživy nebo předmětu zabývajícího se optimalizací životního stylu. Obsahuje 176 stran textu členěného do 15 kapitol, 8 stran příloh a rejstříku. Úvodní kapitoly jsou zaměřené na faktory ovlivňující náš výběr potravin. Další kapitoly se zabývají základními poznatky z anatomie a fyziologie trávicího traktu. Podrobně je zde popsáno získávání energie z potravy, význam jednotlivých živin, jejich metabolizmus a zdroje. Závěrečné kapitoly jsou věnovány zdravému způsobu stravování. Na konci jednotlivých kapitol je uvedený krátký souhrn a použité literární zdroje.
ISBN: | 978-80-244-3280-9 |
---|---|
EAN: | 9788024432809 |
Doporučená cena: | 130 Kč |
Počet stran | 178 stran |
Rozměr | 148x210 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 31. 7. 2013 |
Jazyk | český |
Vazba | měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
Nakladatelství | Univerzita Palackého v Olomouci |
Tématická skupina | 999 - nezařazeno |
![](/front-module/image/logo.png)