Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Francouzské hodokvasy

Peter Mayle až v dospělém věku zjistil, že jídlo může přinášet potěšení, a k tomuto velkolepému gastronomickému objevu dospěl ve Francii, v zemi tisíce a jedné chutě. Není pochyb, že jsou Francouzi na svou gastronomii pyšní. Jelikož jim došlo, že pravidla kriketu pravděpodobně nikdy tak docela nepochopí, specializovali se na jiný druh sportu: degustaci. V žádné jiné zemi na světě lidé nevyvíjejí tolik energie, aby uspokojili své chuťové pohárky a žaludek. Ale jakmile na tomto úsilí ulpí zaostřený zrak britského spisovatele, vznikne pořádně kořeněný a notnou dávkou humoru zasypaný pokrm, určený k okamžité konzumaci. Jak by se ostatně dalo vážně pohlížet na volbu Miss Grenouille – neboli Miss Žába, na mši slouženou za lanýže, nebo na čestný titul chevalier du fromage, tedy sýrový rytíř? V půvabném kulinářském cestopisu autor, vyzbrojený nožem, vidličkou a vývrtkou, zavádí čtenáře do všech koutů Francie, doprovodí je na vyhlášený trh se šneky, s karnevalovým maratonem proběhne proslulou vinařskou oblastí Médoc, načichá se omamných sýrových vůní nebo ohodnotí chuť těch nejlepších kohoutků na světě.

ISBN:978-80-257-1076-0
EAN:9788025710760
Doporučená cena:200 Kč
Počet stran 192 stran
Rozměr 148x210 mm
Pořadí vydání 2.
Datum vydání 9. 5. 2014
Vazba kniha, brožovaná vazba
Jazyk český
Překladatel: Sedláček, Jiří
Nakladatelství Argo, spol. s r.o.
Tématická skupina 14 - Literatura pro děti a mládež
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace