![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Knížka je sepsána se zřetelem k moderním poznatkům o vstřebávání cukrů v tenkém střevě z různých potravin. Jsou zde podrobně rozebrány oba základní typy cukrovky - diabetes mellitus I. typu a II. typu, možnost vzniku komplikací a podstata léčby a diety.
Vysvětleny jsou základní pojmy, energetická hodnota, typy sacharidů a jejich množství v potravinách. Je zde vysvětlena podstata rychlosti vstřebávání sacharidů a definice glykemického indexu a jeho aplikace v dietě pacientů.
Knížka obsahuje na 100 receptů doplněných obsahem energie, jednotlivých živin.
Kniha je příručkou pacienta, aby byl schopný sestavit jídelníček, který odpovídá jeho dietě.
Vysvětleny jsou základní pojmy, energetická hodnota, typy sacharidů a jejich množství v potravinách. Je zde vysvětlena podstata rychlosti vstřebávání sacharidů a definice glykemického indexu a jeho aplikace v dietě pacientů.
Knížka obsahuje na 100 receptů doplněných obsahem energie, jednotlivých živin.
Kniha je příručkou pacienta, aby byl schopný sestavit jídelníček, který odpovídá jeho dietě.
ISBN: | 978-80-903820-2-2 |
---|---|
EAN: | 9788090382022 |
Počet stran | 96 stran |
Datum vydání | 12. 8. 2014 |
Vazba | kniha, brožovaná vazba |
Jazyk | český |
Autor: | Veronika Frantová |
Autor: | Zdeněk Rušavý |
Nakladatelství | Forsapi s.r.o. |