![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby, a jejich prostřednictvím nahlédl dějiny člověka a jeho kultury. Materiál čerpá z klasických kuchařských knih všech dob, ale pozoruhodné zmínky o jídle nachází v klínospisných tabulkách, egyptských hieroglyfech, severských ságách či antických památkách. Dojde na slavné gurmerty, jako byl Brillat-Savarin, i kuchaře, k nimž patřila slavná Julie Childová. Zmiňují se proslulé pokrmy, jako třeba vejce Benenedick nebo boeuf bourgignon, i jídla typická pro různé regionální kuchyně. Vše doprovází bohatý ilustrační materiál.
ISBN: | 978-80-257-1184-2 |
---|---|
EAN: | 9788025711842 |
Doporučená cena: | 689 Kč |
Počet stran | 360 stran |
Rozměr | 182x257 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 4. 11. 2014 |
Jazyk | český |
Vazba | pevné desky, papírový potah, přebal |
Překladatel: | Heroutová, Alena - Čapková, Sylvie - Křivánková, Darina |
Nakladatelství | Argo, spol. s r.o. |
Tématická skupina | 2 - Společenské vědy; osvěta |
![](/front-module/image/logo.png)