Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Dějiny jídla ve 100 receptech

Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby, a jejich prostřednictvím nahlédl dějiny člověka a jeho kultury. Materiál čerpá z klasických kuchařských knih všech dob, ale pozoruhodné zmínky o jídle nachází v klínospisných tabulkách, egyptských hieroglyfech, severských ságách či antických památkách. Dojde na slavné gurmerty, jako byl Brillat-Savarin, i kuchaře, k nimž patřila slavná Julie Childová. Zmiňují se proslulé pokrmy, jako třeba vejce Benenedick nebo boeuf bourgignon, i jídla typická pro různé regionální kuchyně. Vše doprovází bohatý ilustrační materiál.

ISBN:978-80-257-1184-2
EAN:9788025711842
Doporučená cena:689 Kč
Počet stran 360 stran
Rozměr 182x257 mm
Pořadí vydání 1.
Datum vydání 4. 11. 2014
Jazyk český
Vazba pevné desky, papírový potah, přebal
Překladatel: Heroutová, Alena - Čapková, Sylvie - Křivánková, Darina
Nakladatelství Argo, spol. s r.o.
Tématická skupina 2 - Společenské vědy; osvěta
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace