![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Stůl není prostřený, dokud v jeho středu neleží chléb. Na celém světě hraje tento univerzální pokrm důležitou roli jak ve všední den, tak o svátcích, oslavách či bohoslužbách. Není to jen příloha, ale slouží také jako druhý příbor - kouskem chleba se vytírá talíř do posledního sousta. Zhotovení domácího chleba krok za krokem od přípravy základního těsta přes rozmanité vytvarování, glazování a posypání až k upečení v troubě či domácí pekárně. Více než 100 lahodných receptů z celého světa: chleby bílé, ochucené, chlebové placky, rychlé chleby - bageta, skotské dalamánky, partybrot, pitta, panettone, ekmek, bylinkově voňavá focaccia, hořkosladký čokoládový chlebíček, briošky, sváteční Vánoční štóla či challa. Rady a tipy jaké zvolit suroviny, informační přehled o době kynutí, pečení, teplotě trouby a možnosti využití domácí pekárny. Exkluzivní fotografie vzbuzující chutě představují výběr nejznámějších druhů chleba z celého světa připravovaných podle místních tradic. Kniha, která změní začátečníka v mistra pekaře.
ISBN: | 80-249-0598-1 |
---|---|
EAN: | 8024905981 |
Doporučená cena: | 299 Kč |
Počet stran | 168 stran |
Rozměr | 230x280 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 8. 11. 2005 |
Jazyk | český |
Vazba | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Překladatel: | Leona Maříková |
Nakladatelství | EUROMEDIA GROUP, a.s. |
Tématická skupina | 4 - Zemědělství |
![](/front-module/image/logo.png)