Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Chateau Visegrad

Za léta totality se z hradů a zámků zemí Visegrádu vytratila vysoká gastronomie. V lepších případech v nich vznikly prohlídkové okruhy, kde jen málokdo tušil, co se kdysi podávalo na zaprášeném porcelánu, odděleného od školních zájezdů červenými špagáty. V horším případě se o zámky podělili lidové armády a združstevnění zemědělci. Chateau Visegrád je výpravná obrazová publikace o čtyřech zámcích, českém Zbirohu, polském Wojanowě, slovenské Belé a maďarském Degenfeldu, na které se vysoká gastronomie po pádu železné opony vrátila. Stalo se tak díky tomu, že se z nich staly luxusní hotely, s věhlasnými kuchaři, díky nim také vzniklo speciální slavnostní pětichodové menu, které pro tuto knihu fotografoval Ondřej Kavan. Autorem literárního zpracování historie jednotlivých zámků dějin vysoké gastronomie i samotných receptů je Viktor Faktor. Výpravné provedení knihy a její vydání jen v angličtině bylo možné také díky nezanedbatelné pomoci Visegrádského fondu.
ISBN:978-80-905218-2-7
EAN:9788090521827
Počet stran 84 stran
Datum vydání 18. 12. 2014
Vazba kniha, vázaná vazba
Jazyk anglický
Nakladatelství Columbus, s. r. o.
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace