![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.
Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
ISBN: | 978-80-7645-217-6 |
---|---|
EAN: | 9788076452176 |
Počet stran | 211 stran |
Datum vydání | 23. 7. 2021 |
Pořadí vydání | neurčeno |
Vazba | kniha, brožovaná vazba |
Jazyk | český |
Autor: | Čeněk Zíbrt |
Nakladatelství | Dauphin |