Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Česká kuchyně za dob nedostatku

Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.

Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.

ISBN:978-80-7645-217-6
EAN:9788076452176
Počet stran 211 stran
Datum vydání 23. 7. 2021
Pořadí vydání neurčeno
Vazba kniha, brožovaná vazba
Jazyk český
Autor: Čeněk Zíbrt
Nakladatelství Dauphin
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace