![Svaz českých knihkupců a nakladatelů](/front-module/image/logo.png)
Řecká strava je prototypem zdravé mediterální výživy - hojně zeleniny, ovoce, oliv, olivového oleje, ryb, méně masa a mléčných výrobků - a představuje základ středomořské kuchyně. K jídlu se doporučuje sklenka vína a občas malá sklenička Metaxy. Klidná vyvážená řecká strava přivádí v ovoci a zelenině do těla vitamíny, minerální látky, vlákninu i stopové prvky, v olivovém oleji a rybách polynenasycené mastné kyseliny. Je proto dobře, že si můžeme typická řecká jídla připravit konečně také doma. Jednoduché a srozumitelné postupy známé pěvecké osobnosti řeckého původu vás dovedou ke zdárnému cíli. Přitom se z knihy dozvíte i mnoho zajímavého z historie řecké gastronomie, pěstování vinné révy, o obřadu podávání kávy i jaké zákusky milují Řekové dnes.
ISBN: | 978-80-249-1423-7 |
---|---|
EAN: | 9788024914237 |
Doporučená cena: | 229 Kč |
Počet stran | 188 stran |
Rozměr | 170x235 mm |
Pořadí vydání | 4., zde 2. |
Datum vydání | 4. 6. 2010 |
Jazyk | český |
Vazba | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Nakladatelství | EUROMEDIA GROUP, a.s. |
Tématická skupina | 9 - Umění |
![](/front-module/image/logo.png)